Echoes of Europe

Section categories
Calendar
«  September 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 12
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Blog

Main » 2013 » September » 9 » Festivalul recoltei în comuna Nowosolna
17.07.39
Festivalul recoltei în comuna Nowosolna

La data de 25 august 2013, în Centrul Comunal de Cultură și Ecologie a avut loc Festivalul Recoltei. Am aflat că acest festival al recoltei devenit tradiție are loc în ultima duminică a lunii august. Vremea a fost perfectă pentru ca evenimentul să fie susținut în aer liber.

Prin urmare, o mulțime de oameni au apărut în timpul Festivalului Recoltei. Săptămână premergătoare acestui festival a fost foarte intensă în ceea ce privește pregătirile. În acest sens, femeile au pregătit frumoase coroane dedicate recoltei.

Festivalul Recoltei a început cu slujba ce a avut loc în biserică. Mai târziu, oamenii care au luat parte la ceremonia din biserică au fost aduși cu un tractor cu remorcă, care a fost special pregătit la atmosfera recoltei.

După începutul oficial, starosti au înmânat primarului comunei Nowosolna pâine coaptă din recolta acestui an și apoi au dat bomboane tuturor oaspeților.

Primarul și reprezentanții altor instituții importante au primit coroane de arecoltă împletite dintr-o varietate de spice de cereale, decorate cu flori, fructe și legume.

Au fost organizat un spectacol de cântece la Festivalul Recoltei. În comuna Nowosolna există trei grupuri vocale și unul de unul de dansuri, dintre care grupul vocal Fuego care este un grup de tineri din care fac și eu parte. De data aceasta, pe scenă a fost prezentă doar o partea vocală a grupului care a cântat doar piese în limba poloneză fiind acompaniate de chitară.

Unul dintre numeroasele atracții a fost un spectacolul de divertisment "Cea de-a treia răsuflare a raței".

În timpul Festivalului Recoltei a fost organizat un concurs pentru cea mai bună pâine tradițională. De îndată ce am aflat despre concurs am decis să iau parte în concurs. Cu toate acestea, nu m-am putut decide ce fel de pâine voi coace, așa că am pregătit trei pâini: pâine galițiană, pâine grecească cu măsline și pâine portugheză cu porumb. Pe standul unde a ținut loc concursul a apărut pâinea mea galițiană.

Toți participanții au primit cadouri pentru participarea la concurs. Trebuie să recunosc că am fost singurul bărbat în compania femeilor care au luat parte la concurs.

În timpul Festivalului Recoltei ați fi putut încerca tot cele trei feluri de pâine coapte de mine, la standul de promovare al Serviciului European de Voluntariat. Pe lângă pâine se putea degusta untură cu carne, castraveți murați și ciuperci murate.

La standul Serviciului European de Voluntariat lumea a găsit pliante cu informații de bază despre proiectul la care am luat parte, „Ecouri ale Europei” și despre programul „Tineret în Acțiune”. Cu ocazia acestui festival ne-am decis să pregătim o galerie foto cu descrierea imaginilor, care a fost un rezumat al primei jumătăți a proiectului. Trebuie să spun că oamenii s-au arătat interesați de această mini-expoziție de fotografie.

Fetele care au luat parte la diverse activități în cadrul proiectului au pictat fețele copiilor. Cele mai populare fețe au fost cele flori, pisici, ursi, câini și pirați.

Dacă vine vorba de alte lucruri ce puteau fi văzute în cadrul acestui festival este mâncare tradițională poloneză. Pompierii au pregătit o supă de mazăre delicioasă, iar clubul gospodinelor au pregătit colțunași, mâncare de varză, pâine cu untură, prăjituri și alte mâncăruri calde.

Mi-a plăcut inițiativa de a organiza în sala mare a centrului standuri de educare a populației în ceea ce privește sănătatea. La aceste standuri putea fi măsurată tensiunea arterială, nivelul de zahăr din sânge, oricine putea învăța cum să facă auto-examinare a sânilor în privința depistării unor eventuale tumori, etc.

Mi-a plăcut foarte mult la eveniment in aer liber, fiecare a putut găsi ceva pentru sine.

Category: Romana | Views: 604 | Added by: Ciprian | Rating: 0.0/0