Echoes of Europe

Section categories
Calendar
«  March 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 12
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Blog

Main » 2013 » March » 14 » Sarbatorirea Zilei Internationale a Femeii
12.42.45
Sarbatorirea Zilei Internationale a Femeii

Ce frumos este sa vezi ca femeile nu sunt uitate si ca li s-a pregatit ceva special dedicat lor cu ocazia acestei sarbatori.

Din cauza faptului ca 8 martie pica intr-o zi de vineri, s-a decis ca ziua internationala a femeii sa fie serbata cu un spectacol  dedicat femeilor, sambata, 9 martie, in cadrul sediului "Gminno Parkowe Centrum Kultury I Ekologii w Plichtowie”. Binenteles, aceasta schimbare a survenit din dorinta de a avea cat mai multe participante la acest eveniment.

Asadar, cu mic cu mare am luat parte la pregatirea si desfasurarea acestui eveniment. In pregatirea evenimentului cu ceva timp inaintea sosirii mele in aici, responsabilitatile au fost trasate cu mare atentie, pentru ca totul sa decurga in mod normal.

Pentru acest eveniment au fost contactate un interpret de muzica ce va mangaia urechile doamnelor cu frumoase cantece, o actrita ce va incanta audienta cu o piesa de teatru ce a fost pregatita special pentru aceasta ocazie, dar si un mim ce va un spectacol mut intr-o lume atat de galagioasa, creandu-se astfel premisele unei seri de neuitat.

Sa nu uitam bucataria care s-a mobilizat foarte bine, fiecare femeie din cele implecate creand adevarate minunatii culinare in ceea ce priveste prajiturile. Si toate acestea preparate acasa cu grija si dragoste, meritandu-si pe deplin titlul de „HOME MADE”.

In ziua de 8 martie, ma trezesc cu un „la multi ani tuturor femeilor” ce statea sa imi iasa din gura, cand insa am fost luat prin surprindere de vremea de afara, ningea ca in povesti,iar temperatura cu ceva grade bune sub nivelul inghetului, de parca ne aflam in mijlocul iernii. Apropo... in Romania s-au inregistrat circa 17 de grade in acea zi.

Ajuns la sediul centrului, avand in vedere conditiile meteorologice, am pus mana pe lopata si am facut poteca  sa nu cumva sa ramana careva impotmolit in zapada si sa piarda spectacolul ce urma sa aiba loc.

In sfarsit ziua de 9 martie a sosit, iar toata lumea parca fierbea in interiorul centrului, insa toata aceasta agitatie a fost de bun augur, pentru ca la inceputul spectacolului, ora 17:00, totul era pregatit.

Asadar, reprezentantele sexului frumos isi fac loc in sala ce va avea loc spectacolul.

Odata ce mai toata lumea a ajuns, binenteles acordandu-se si cele sfertului academic pentru  femeile care au intampinat dificultati in a ajunge, spectacolul a inceput.

Ulterior prezentarilor de rigoare s-a dat startul primul act al spectacolului.

Liniste deplina, iar spectacolul a inceput cum nu putea mai bine decat cu un cantec dedicat tuturor celor prezente, urmat de o piesa de teatru reprezentata de un monolog reusit al unei domnisoare. Dupa cateva minute desfasurate din acest spectacol, mi-am dat seama ca impletirea reusita dintre muzica si teatru a adus un mare zambet pe fetele doamnelor si domnisoarele prezente.

Primul act al spectacolului a luat sfarsit, iar in pauza ce a avut loc desemnadu-se castigatoarea tombolei organizate de o cunoscuta companie de cosmetice.

Au urmat dedicatiile speciale din partea consiliului local, dar si din partea mea, urandu-le urmatoarele: „Cu ocazia acestei sărbători din cadrul lunii în care toată natura se bucură revenind la viaţă, vă urez să aveţi parte de o primavară calduroasă în suflet, să vă bucuraţi de simfonia păsărilor dedicată dumneavoastră, să fiţi iubite şi să aveţi parte de aceeaşi atenţie din partea bărbaţilor pe parcursul întregii vieţi cel puţin aşa cum se întâmplă în această zi minunată şi binecuvantată.”

Si ca sa aiba o amintirea din partea mea am acordat fiecarei reprezentante a sexului frumos o felicitare cu urarile amintite mai sus, dar binenteles si cu varianta in limba poloneza.

Dupa o prajiturica si o cafeluta, spectacolul reincepe cu al doilea act, acela oferit de un mim. Actul mut si interpretarea au fost deosebite, vorbindu-se un limbaj universal, cel al corpului.

Daca cu ocazia desfasurarii primului act am asistat tacuti, acum am inceput sa radem. E uimitor cum fara a spune nimic, doar prin mimica se pot smulge zambete, rasete dar si ropote de aplauze.

Cum toate au un inceput, dar si un sfarsit, asa a avut si spectacolul sustinut cu ocazia Zilei Femeii.  Din pacate nu am putut intelege tot acest spectacol, din cauza barierei reprezentate de limba poloneza, limba pe care nu o cunosc, dar sunt sigur ca zambetele, rasetele si aplauzele celor prezenti sunt cel mai bun barometru in aprecierea calitatii acestui spectacol.

Category: Romana | Views: 613 | Added by: Ciprian | Rating: 0.0/0