Echoes of Europe

Section categories
Calendar
«  February 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 12
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Blog

Main » 2014 » February » 8 » Ziua bunicii și ziua bunicului
21.25.49
Ziua bunicii și ziua bunicului

Ziua bunicii și ziua bunicului sunt sărbătorite în onoarea tuturor bunicilor. Datorită faptului că în România nu este sărbătorită Zilele Bunicilor, am decis să mă concentrez pe modul de a celebra aceste zile în diferite țări.

În Bulgaria, Ziua bunicii (Babin den) este sărbătorită pe 8 ianuarie (după calendarul iulian), iar în conformitate cu calendarul gregorian în data de 21 ianuarie. În Bulgaria, calendarul iulian a fost aprobat, dar Ziua Bunicii este sărbătorită pe 21 ianuarie și se pare un pic diferit. Mama cu copilul născut în ultimul an merge în această zi și își vizitează rudele urându-le multă sănătate.

În America de Nord, Ziua Națională Bunici cade în prima duminică după Ziua Muncii. Acesta a fost proclamată în 1978 de președintele Jimmy Carter. Simbolul de acea zi este floarea de nu mă uita, iar această zi are de asemenea propriul imn cunoscut sub numele de "Cântec pentru bunica și bunicul". Școlile organizează anumite festivități. În acea zi, copiii trebuie să realizeze cât de mult le datorează bunicilor lor. În acea zi, nepoții sunt încurajați să-i ajute pe membrii bătrâni ai familiei.

În Franța, Ziua Bunicilor nu are o tradiție atât de lungă. Recent, este sărbătorită în prima duminică din luna martie.

În Japonia, Ziua Bunicilor nu există deloc. Cu toate acestea, există și o altă sărbătoare așa-numită Ziua Respectului pentru Vârstă (Keiro no Hi), care este sărbătorită pe 15 septembrie.

În Italia, Ziua Bunicilor este sărbătorită pe 2 octombrie, care este sărbătoarea bisericii îngerilor păzitori, iar în Brazilia Bunicii Ziua este sărbătorită pe 26 aprilie.

În Polonia, Ziua bunicii este sărbătorită pe 21 ianuarie, iar Ziua bunicului pe 22 ianuarie. Ambele sărbători sunt la fel de importante pentru seniori, copiii lor și nepoții. La școală copii pregătesc spectacole pentru bunicii lor. Ei le dau felicitări realizate de aceștia, flori sau bomboane de ciocolată.

Bunica și bunicul sunt persoane importante din viața întregii familii. Ei lăsa moștenire modele de comportament pentru generațiile mai tinere și se îngrijesc de educația lor. Noi trebuie să apreciem timpul petrecut cu bunicii noștri, pentru că aceste momente sunt de aur.

Category: Romana | Views: 1020 | Added by: Ciprian | Rating: 0.0/0