Echoes of Europe

Section categories
Calendar
«  August 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Entries archive
Our poll
Rate my site
Total of answers: 12
Site friends
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Blog

Main » 2013 » August » 1 » Ziua Tatălui
17.50.03
Ziua Tatălui

Ziua Tatălui este un eveniment important în timpul anului. Acest eveniment este o manifestare a iubirii și a respectului purtat față de părinți, fiind celebrat în multe țări. Istoria acestui eveniment datează cu peste 100 de ani în urmă.

Ziua Tatălui a fost sărbătorită pentru prima dată de către locuitorii din Spokane, Statele Unite ale Americii în data de 19 iunie 1910. Inițiativa pentru înființarea de sărbătoare a fost al unei locuitoare a acestui oraș, Sonora Louise Smart Dodd. În acest fel ea a încercat să aducă un omagiu tatălui ei, un om extraordinar ce și-a crescut cei sașe copii după moartea soției sale.

Însă, Ziua Tatălui, în majoritatea țărilor nu este o sărbătoare independentă. În cele mai multe cazuri este sărbătorită alături de un alt eveniment important. Unul dintre excepție pozitiv este Polonia. În Polonia, Ziua Tatălui este sărbătorită în data de 23 iunie a fiecărui an, la fel ca și în Nicaragua. Această zi este sărbătorită în Polonia din 1965 . scopul este un special onorarea părinților, sublinia rolul lor și a le mulțumi pentru aportul lor în educarea copiilor lor. Potrivit psihologilor, tata introduce reguli, seturi de limite, învață sarcini și responsabilități care transportă. Pentru copil el reprezintă un modelul demn de urmat, atât pentru fiu, cât și pentru fiică.

În multe țări europene, Ziua Tatălui este sărbătorită ín data de 19 martie. În aceeași zi, alături de Ziua Tatălui cetățenii Belgiei, Spaniei, Lichtensteinului, Portugaliei și Italieii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan. În Danemarca, Ziua Tatălui are loc în a aceeași zi în care este sărbătorită Ziua Constituției. Cu toate acestea, în România, Ziua Tatălui este o noutate. Oficial, pentru prima oară a fost Ziua Tatătkui sărbătorită în 2010. Anterior, ea a fost singura țară europeană în care nu a existat nici o zi dedicată acestui eveniment. Această schimbare a intervenit în urma acțiunilor asociației TATA, care luptă pentru drepturilor taților din România. În prezent, românii sărbătoresc Ziua Tatălui în a doua duminică din luna mai a fiecărui an.

În Germania, Ziua Tatălui coincide cu Ziua Înălțării și este zi liberă la locul de muncă. În funcție de regiune poartă denumirea de Mannertag (Ziua Bărbatului) sau Herrentag (Ziua Domnilor). Tradiția specifice acestei zile în urcarea pe munte a unui grup format din bărbați. Vârful care este ales se preferă a nu fi prea abrupt, deoarece grupul trage așa-numitul Bollerwagen, un cărucior pe roți cu vin, bere și cârnați tradiționali.

Pentru a rezuma, rolul de tată de cap al familiei este foarte important. Prin urmare, în fiecare țară ar trebui să existe o zi pentru a sărbători acest eveniment. Și nu este vorba numai pentru a menține o relație bună cu părinții, că ne-au crescut sau că locuim sub același acoperiș, dar și o formă de apreciere a eforturilor depuse de părinți în ceea ce privește educația noastră. Precum spunea și George Herbert: "Un tată înseamnă mai mult decât o sute de profesori. "

Category: Romana | Views: 715 | Added by: Ciprian | Rating: 0.0/0